tel. 602-416-600
tel. 660-773-094
jacek@umaksia.mazury.pl

Menu weselne nr 3 – cena 180zł/os.

Danie główne:

  • rosół królewski wołowo-drobiowy z makaronem
  • kotlet devolay
  • kaczka nadziewana jabłkami 50% porcji
  • ziemniaki gotowane posypane koprem
  • zestaw surówek (3 rodzaje)

Dania gorące:

  • szaszłyki
  • kurczak pieczony w ziołach z bukietem duszonych warzyw
  • zraz  nadziewany  w sosie ciemnym z kluskami śląskimi
  • karkówka w sosie czosnkowym z ziemniakami pieczonymi
  • flaki wołowe
  • barszcz z buraków czerwonych z pierogami – bufet

Bufet z daniami ciepłymi i zimnymi:

  • golonka w piwie 20%
  • kartoflak mazurski z sosem kurkowym 40%
  • wędzonki : szynka, boczek, baleron około 3 kg
  • puc szynki na ciepło 7 kg
  • kiełbasa swojska
  • deska serów
  • pasztet
  • tatar 30%
  • ryba wędzona 2kg
  • chleb wiejski

Zakąski zimne:

  • półmiski wędlin pieczonych podane z chrzanem i ćwikłą
  • jajka tradycyjne z majonezem
  • jajka z pastą z łososia
  • śledź pod pierzynką z pora
  • śledź w occie
  • chleb ze smalcem i ogórkiem
  • rolada łososiowa ze szpinakiem
  • tymbaliki wieprzowe
  • sałatka grecka z serem feta
  • sałatka z kurczakiem i orzechami włoskimi
  • ryba po japońsku
  • schab po warszawsku

Dodatki:

  • pieczywo różne
  • powitalny chleb weselny
  • owoce

Bufet słodkości:

  • ciasta 4 rodzaje
  • desery 4 rodzaje, rurki z bitą śmietaną
  • kawa mrożona
  • kawa z ekspresu, herbata – podawane w formie bufetu

arturkosinski.pl spacer